FEEL THE LOCAL · DIGELIOTIKA STORIES ·

Τοπικά Προϊόντα & Μικρά Μαγαζιά

Ανακαλύψτε τις αυθεντικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα των Διγελιωτίκων μέσα από τα μικρά παντοπωλεία και τα οικογενειακά καταστήματα της περιοχής.
Εδώ θα βρείτε σπιτικά καλούδια, λάδι, γλυκά του κουταλιού, μυρωδικά και παραδοσιακές λιχουδιές φτιαγμένες με μεράκι από ντόπιους παραγωγούς.
Για τα καθημερινά σας ψώνια λειτουργούν ένα mini-market και ένα παντοπωλείο στο χωριό, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε φρέσκα προϊόντα και από τις κοντινές φάρμες του Αιγίου.
Στηρίξτε τις τοπικές επιχειρήσεις και πάρτε μαζί σας ένα κομμάτι από την παράδοση των Διγελιωτίκων!
FEEL THE LOCAL · DIGELIOTIKA STORIES ·
Στους πάγκους και τα μικρά μαγαζιά των Διγελιωτίκων θα βρείτε προϊόντα που μυρίζουν Ελλάδα.
Φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τους παραγωγούς της περιοχής, ελιές και λάδι από το Αίγιο, σπιτικά κρασιά και γλυκά του κουταλιού γεμίζουν τα ράφια με χρώματα και αρώματα.
Οι κάτοικοι θα σας υποδεχτούν πάντα με χαμόγελο και θα σας προτείνουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο τόπος τους.
Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε τις μικρές τοπικές γωνιές που κρατούν ζωντανή την παράδοση.
FEEL THE LOCAL · DIGELIOTIKA STORIES ·

Ροδοζάχαρη – Το γλυκό τριαντάφυλλο της Αιγιάλειας

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά γλυκά της περιοχής ξεχωρίζει η Ροδοζάχαρη που αποτελεί το περίφημο γλυκό του κουταλιού από πέταλα τριαντάφυλλου που καλλιεργούνται στην Αιγιάλεια.
Με έντονο άρωμα και ροζ χρώμα, αποτελεί σύμβολο φιλοξενίας και παράδοσης, σερβιρισμένο συχνά σε μικρά βαζάκια ή πάνω σε γιαούρτι.
Η γεύση του συνδυάζει τη φρεσκάδα του λουλουδιού με την αυθεντικότητα της τοπικής παραγωγής , ένα μικρό γλυκό στολίδι της Αιγιάλειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FEEL THE LOCAL · DIGELIOTIKA STORIES ·

 

 

 

 

 

 

 

 

Σταφίδα Βοστίτσα – Ο μαύρος θησαυρός της Αιγιάλειας

Από τα πιο γνωστά προϊόντα της περιοχής, η σταφίδα Βοστίτσα καλλιεργείται εδώ και αιώνες στις εύφορες πλαγιές της Αιγιάλειας και αποτελεί γνήσιο σύμβολο του τόπου.
Με το βαθύ σκούρο της χρώμα, το πλούσιο άρωμα και τη φυσική της γλυκύτητα, ξεχωρίζει ως ένα από τα πιο αγνά superfoods της Μεσογείου.
Η σταφίδα Βοστίτσα είναι γνωστή για τη μοναδική θρεπτική της αξία και χρησιμοποιείται τόσο στη ζαχαροπλαστική όσο και στη μαγειρική, κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τη φήμη της Αιγιάλειας σε όλο τον κόσμο.